Blogg

Fem aktiva familjeaktiviteter!

Allmänt känt är att de flesta av oss mår bra av träning. Vi får mer energi av att träna regelbundet. Vidare orkar vi hålla koncentrationen uppe längre. Dessutom visar forskning att barn och unga som tränar och rör på sig presterar bättre i skolan. Särskilt gäller det matematik, språk och läsning.

Med andra ord ska du få ditt barn att röra på sig mer. Vi listar fem tips på vad ni kan hitta på hela familjen tillsammans:

Gör en utflykt
Packa en god matsäck, ta er ut i skogen eller cykla en tur tillsammans. Å ena sidan får ni både kvalitetstid och frisk luft. Å andra sidan är det riktigt bra träning!

Åk till badhuset
Ju roligare man har desto mindre tänker man på att man rör sig! Här kan barnen leka omkring i timmar och få en heldag av träning som heter duga. Dessutom kommer de definitivt att somna gott.

Prova Geocaching
Ladda bara ner appen och delta sedan i världens största skattjakt. Detta är en superrolig aktivitet för hela familjen där ni kommer ut på ett riktigt spännande äventyr!

Testa en trampolinpark
Ett äventyrsland inomhus fullt med hoppmöjligheter i olika svårighetsgrader. Roligt för både vuxna och barn där ni kan träna trix och göra hopp som ni bara kunnat drömma om!

Skridskoåkning
Gör en heldag på isen tillsammans – en riktig klassiker. Glöm inte varm choklad!

X