GIRL:IT

Bee happy

Hur kan Greta Thunbergs ord tillämpas i vardagen? GIRL:IT boxen innehåller massor av bra tips för en mer miljövänlig vardag. Det handlar om miljösnäll shopping, en egen miljökalender och tips för att återbruka mer hemma.

Boxen innehåller en bok i den nivå ni valt

Läsnivå start: Kairokattens förbannelse, av Dan Metcalf.
Välkommen till British Museum – där underliga saker alltid verkar hända. Tur att Lottie Lipton finns där för att lösa mysterierna! Först försvinner den värdefulla Kairokatten från sin utställning och sedan bryter sig någon in på museet …

Kan Lottie och hennes vänner följa ledtrådarna och lösa gåtorna innan det är för sent?

Läsnivå 1: Amelias räddning, av Becy Citera.
Amelias värld rasade när hennes föräldrar flyttade isär och hon var tvungen att lämna sitt gamla liv bakom sig. Så när Duke och Gabriella flyttar in i källaren med alla sina djur, känner Amelia att något roligt äntligen händer igen. Men det är inte så lätt att gömma en massa djur, speciellt inte från Amelias mamma.

Amelia tänker dock göra vad som helst för att få behålla sin nyfunna familj. Vad som helst.

Läsnivå 2: Dansa i snön, av Jean Little.
Min har ingenting. Inga föräldrar, ingen födelseattest, inga bilder från när hon var liten. Som treåring hittades Min övergiven. Hon har flyttats från det ena fosterhemmet till det andra, men aldrig precis före jul – som nu. Det ser mörkt ut, ändå kan Min inte låta bli att hoppas på ett mirakel. Och kanske blir hon bönhörd, för om det är någon som kan utföra mirakel är det just doktor Jessica Hart. Samma Jessica som plötsligt sveper med Min in i en ny och okänd värld …

Vad betyder de olika läsnivåerna? Läs mer här.

Magasin
Lekfull mix om stort och smått som stimulerar en variationsrik läsning. I det här numret hälsar vi på Girl:IT nya pysselproffs Batts Raad och får hennes bästa tips på återbruk. Vi möter också djur med superkrafter och har massor av fakta om coola Camila Mendes från tv-serien Riverdale.

Till läspausen

Tygkasse
Supersnygg och planetschysst tygkasse.

Halsband
Livets träd som smycke!

Postertidning
En hel tidning med poster på söta djur.