Boktips till Voldemort

Boken Voldemort BORDE ha läst!

Vissa typer skulle verkligen må bra av en paus i läsfåtöljen. Tur att vi har en massa bra boktips att ge. Varsågod, Gandalf.

Voldemort boktips

Voldemort
Det sägs att Voldemort inte förstår eller kan känna kärlek. Men vi tror att han egentligen bara behöver läsa en riktigt bra kärlekshistoria. Och vad passar då bättre än Stolthet och Fördom av Jane Austen? En romantisk klassiker med en hel del hel del bitsk dialog.

 

Pippi Långstrump boktips

Pippi Långstrump
Vi tror Pippi skulle behöva något lugnt för sin rastlösa själ. Och vad känns lugnare än någon av Tove Janssons Mumin-böcker? Som boktips föreslår vi novellsamlingen Det osynliga barnet, med gott om långsamma berättelser (och så några med lite mer tempo i när myrorna i benen tar över).

 

Gandalf boktips

Gandalf
Den gamla grå trollkarlen från Sagan om Ringen-böckerna har det inte lätt. Vi känner att han skulle behöva få läsa något riktigt roligt, för att koppla bort tankarna på Midgårds eventuella undergång. En man som heter Ove av Fredrik Backman tror vi skulle passa den här trollkarlen perfekt!

 

Moby Dick lästips

Moby Dick
Klart att även en val behöver slappna av och läsa lite ibland. Vi tror att den vita valen, från klassikern med samma namn, skulle uppskatta H.C. Andersens Den lilla sjöjungfrun. För om det är någon som behöver lite tips på hur havsdjur blir polare med människor, så är det nog gamla Moby.

Vilken litterär karaktär vill du ge ett boktips? Kommentera på vår Facebooksida!