Familj

Äggstra roligt påskpyssel!

Nu är det dags att sätta igång med påskpysslet! Vi har listat fem tips på hur ni kan göra roliga påskägg tillsammans med barnen:

Färgexplosion med raklödder
Täck botten på en pajform med raklödder. Därefter droppar du i karamellfärg till önskad färgkombination. Sedan drar du försiktigt runt med en sked så att det bildas ett fint mönster i löddret. Sedan rullar du äggen i löddret och låter torka i fem minuter. Slutligen sköljer du av dem. Kort sagt, en riktigt fin färgexplosion!

Emoji-ägg
Börja med att färga äggen gula på traditionellt vis. Därefter låter du dem torka. Avslutningsvis kan ni rita roliga smiley-uttryck med tuschpenna. Med andra ord – enkelt och roligt!

Dip-dye med nagellack
Först fyller du en lagom stor skål med vatten. Därefter droppar du i nagellack av olika färger som lägger sig på vattenytan. Blanda runt till ett fint mönster och doppa sedan ner ägget, ta upp direkt och låt torka. Riktigt läckert resultat!

Rymd-ägg
Dutta lila, blå och svart färg med svamp på ägget för att få fram en fin rymd-bakgrund. Låt ägget torka. Avsluta med att doppa en tandborste i vit färg och stänk på lite stjärnor!

Tatuera mera!
Varför inte tatuera äggen med temporära tatueringar? Gör precis som du gör när du sätter den på kroppen – klipp ut, klistra fast på ägget och dutta med vatten. Vips så har ni urcoola ägg med barnens favoritmotiv! Gnuggisar fungerar också bra.

X